Fresh seasonal supper 旬のお野菜ご飯


We are so lucky to have an amazing farmer's market close to our house in Victoria, BC.  There is a Japanese farm in our area called Uminami Farms that grows fabulous, Japanese produce. Every Saturday, we get delicious, fresh vegetables so I can re-create my mom's style cooking that I grew up with in Japan.
毎週土曜日、地元ファーマーさんが集まったマーケットが開催されます。ラッキーな事にうみなみファームさんという日本のファームさんが出店されていて、それはそれは素晴らしいおいしいし旬のオーガニックお野菜が並んでいます。
土曜の晩はそのお野菜を使った和食が定番になっています。
フィッシャーマーケットで新鮮なスナッパーの魚も手に入れ今晩はこんな晩ご飯になりました。
 
Germinated brown rice  発芽玄米ご飯
Snapper soup フエダイのお吸い物
Spring fuki and young sardines with sweet soysauce ふきとじゃこの当座煮
Turnip and fried tofu カブと油揚げのさっと煮
Snapper and tofu with grated daikon sauce フエダイのおろし煮
Turnip pickles カブの漬物
Fresh feated daikon 大根おろし